Airconditioning

Hoe functioneert een airconditioning:

AirconditioningTechnisch gezien is een airconditioning gelijk aan een koelkast. Aan de hand van een standaard koelkast wordt u de werking uitgelegd.

Bij een koelkast wordt warmte getransporteerd vanuit de gesloten kast naar buiten. De warmte wordt onttrokken door het verdampen van koudemiddel welke in het koelcircuit van de koelkast aanwezig is. Achter op de koelkast wordt deze warmte door het condenseren van het koudemiddel afgegeven aan de ruimte(keuken). Van het transport van het koudemiddel zorgt de compressor(dit is de zwarte pot onder de koelkast). In de koelkast zit een thermostaat welke reageert als het te warm is. Technisch gezien kunnen we u nog veel meer vertellen over de koelkast, maar in grote lijnen weet u nu wat er gebeurt in dit systeem.

AirconditioningBij een airconditioning gebeurt eigenlijk precies hetzelfde. Men transporteert warmte middels het koudemiddel vanuit de ruimte naar buiten. Het afgeven van warmte gebeurt in tegenstelling tot de koelkast niet statisch, maar geforceerd. Dat wil zeggen: Door middel van (geforceerde) lucht verplaatsing. In de airconditioning zit een thermostaat functie die afhankelijk van de instelling de unitlaat koelen, ventileren of indien mogelijk verwarmen.

Goed advies

AirconditioningEen airconditioning is niet standaard geschikt voor een bepaald aantal vierkante meters. Het aantal personen, de ramen en andere factoren bepalen mede de totaal benodigde capaciteit. Daarnaast bepalen de eigenschappen van de ruimte welke model airconditioner voor uw situatie de juiste keus is. Om u te verzekeren de juiste apparatuur met de juiste capaciteit aan te schaffen, kan een van onze adviseurs u vrijblijvend adviseren. Tevens zal onze adviseur kijken naar technische aspecten en montagemogelijkheden waarna hij het geschikte model en type voor u selecteert.