Warmtepompen

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming van lucht en water. Het is eigenlijk een koelkast die in omgekeerde zin werkt. De laatste jaren groeit de interesse flink voor een warmtepomp als hoofdverwarming .

Niet in de laatste plaats om de voordelen die een warmtepomp biedt bij het verlagen van de EPC en het verbeteren van uw energielabel. Warmtepompen zijn tegenwoordig ook bij lage buitentemperaturen zeer productief en efficiënt en in veel gevallen dekkend als hoofdverwarming.

Zo besparen de warmtepompen tot maar liefst 30% op uw energierekening en reduceren zij de CO2-uitstoot.

Door middel van subsidies stimuleert de overheid de aanschaf van warmtepompen. Bekijk hiervoor een overzicht van indicatieve subsidiebedragen of de website van RVO Nederland. Met een warmtepomp (die kan verwarmen én koelen) kunt u in alle seizoenen genieten van een aangename binnentemperatuur en ook nog eens aanzienlijk besparen op uw energierekening! Een groot voordeel van verwarmen met een lucht warmtepomp is dat de gewenste temperatuur snel wordt bereikt. Dit komt doordat er geforceerd warme lucht de ruimte wordt ingeblazen, die zorgt voor een snel en comfortabel verwarmingsresultaat. Na uitschakeling van het systeem is er nauwelijks sprake van na warmte en koelt de ruimte relatief snel weer af. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer, waar huisgenoten warm willen studeren maar koel willen slapen. In sommige ruimten kan dit als onplezierig worden ervaren en is een combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming noodzakelijk. Bovendien wordt alleen die ruimte op temperatuur gebracht, waarin de unit hangt. Met een warmtepomp verliest u geen energie in ruimten die u niet gebruikt, maar profiteert u wel van het optimale comfort daar waar het gewenst is!

Eco Heating Systeem

Eco Heating Systeem
Eco Heating Systeem

Het hele jaar door genieten van een aangenaam binnenklimaat. Dat kan met het Eco Heating System van Samsung. U verwarmt uw ruimte op duurzame, milieuvriendelijke wijze, bespaart op uw energierekening en u profiteert van het hoogst mogelijke comfort!