VRF-systeem

VRF Systeem
VRF Systeem
Een VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem voor koelen en verwarmen. VRF staat voor Variabele Refrigerant Flow. Dit houdt in dat de hoeveelheid koudemiddelen daarmee de capaciteit, binnen het systeem kan variƫren. Een VRF systeem bestaat uit 1 of meerder buitenunits en meerdere binnen units. Met dit systeem wordt een hoge kwaliteit installatie met een individuele regelbaarheid gerealiseerd en combineert een hoog comfort met een laag- energieverbruik.

Alle binnen units zijn uitgevoerd met elektronisch expansieventiel. Hierdoor kan binnen unit op basis van verschil tussen gemeten en gewenste temperatuur, het vermogen individueel per ruimte regelen. Anders gezegd: De inblaas temperatuur wordt indirect per unitaangepast aan de vraag in de ruimte. De inverter geregelde compressor in de buitenunit kan exact de totale capaciteitsvraag van alle binnen units leveren. Deze hoogstaande techniek van een VRF- Systeem zorgt voor een hoge C.O.P/E.E.R.

Gesteld kan worden dat, overal waar men in meerdere vertrekken een perfect binnenklimaat wenst en geen te hoge energierekening, een VRF-systeem uitkomst kan bieden.

VRF-systeem kunnen in 5 varianten geleverd worden:

1. Koelen OF verwarmen > Y-systeem warmtepomp

2. Koelen EN verwarmen > R-systeem warmtepomp

3. Koelen OF verwarmen met water gevoerde buitenunit > WY-systeem warmtepomp

4. Koelen OF verwarmen met water gevoerde buitenunit > WR2-systeem warmtepomp

5. Replace Multi (vervangen van bestaande VRF installaties met behoud van leidingen)